24chasa.bgАктьорът е контактен и дори искал да гледа мачове на “ЧелсиСпециална

...
24chasa.bgАктьорът е контактен и дори искал да гледа мачове на “ЧелсиСпециална
Коментари Харесай

Стефан Данаилов ще прави месец гимнастика за дишането

24chasa.bg

Актьорът е контактен и дори искал да гледа мачове на “Челси ”

Специална рехабилитация, която да възвърне дишането му, стартира Стефан Данаилов. От петък на легендата на българското кино и спектакъл не се ползват незабавни реанимационни дейности като интубация и изкуствено дишане, тъй като към този момент диша самичък и доста е подобрил положението си, потвърдиха източници на “24 часа ”.



Заради всички съпътстващи болести, които обаче има Данаилов, лекарите от Военномедицинска академия, където той се лекува, ще продължат да го следят.

Рехабилитацията, която му следва, ще продължи към месец и включва специфични дихателни гимнастики, инхалации и характерен масаж. С тях би трябвало да стартира да издишва устойчиво и решително, с цел да не се постанова да бъде подпомаган в допълнение.

Паралелно ще стартира и двигателна рехабилитация поради счупването на бедрената кост през лятото. Тогава в Бургас на Стефан Данаилов бе сложена изкуствена става.



Двигателната рехабилитация би трябвало да става доста деликатно, само че в същото време пламенно, тъй като артистът към този момент един път е получил затруднение от понижената двигателна интензивност, обясниха експерти.

Всичко това се прави на фона на отслабената поради онкологично заболяване имунна система на именития артист.

Новината, че Данаилов към този момент е контактен и диша независимо, плъзна в петък по обяд в София. Тя бързо бе доказана от близки на артиста.

“Вече Стефан диша независимо! Очите му са отворени. Контактен е ”, с наслада заяви пред “24 часа ” и Невяна Малчева. Това е дамата, която е измежду най-близките на артиста, оказва помощ му в тежки житейски обстановки и му оказа огромна помощ, когато загуби обичаната си брачна половинка Мария.



“Скъпи другари, доста съм щастлива да ви кажа, че Стефан излезе от комата. Контактен е, диша независимо и е доста по-добре. Даже желае да се прибира вкъщи. На лекарите от ВМА - голямо благодарим! ”, написа Корнелия Нинова в профила си във фейсбук.

Стефан Данаилов се усеща добре и “иска да гледа мачове на Челси ”, пък сподели за Би Ти Ви неговият доведен наследник Росен Цанков след посещаване в болничното заведение през днешния ден по обяд.

Големият български артист бе признат по неотложност във ВМА при започване на месеца поради затруднено дишане, само че в сряда положението му се утежни и бе интубиран.

От началото на септември Данаилов се лекуваше във военния санаториум в Хисаря, откакто през август при случай във вилата си в Приморско счупи крайник.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР